Εξοπλισμός Μετεωρολογικού Σταθμού

Η τοποθεσία που βρίσκεται ο σταθμός είναι Δυτικά του δήμου Ωραιοκάστρου, με συντεταγμένες Γ.Πλάτος:40°43'53" Β - Γ.Μήκος:22°55'10" Α και σε Υψόμετρο 270 μέτρων.

Ο τύπος του μετεωρολογικού σταθμού είναι Davis Vantage Pro2 Wireless Fan Aspirated. Το Fan Aspirated σημαίνει ότι οι εξωτερικοί αισθητήρες υγρασίας και θερμοκρασίας αερίζονται μηχανικά με την βοήθεια ανεμιστήρα για ακριβέστερη ένδειξη σε ορισμένες δύσκολες συνθήκες. Η εξωτερική μονάδα (ISS) αποτελείται από ανεμόμετρο, βροχόμετρο, αισθητήρα θερμοκρασίας και αισθητήρα υγρασίας.

Στην εσωτερική μονάδα (κονσόλα) βρίσκεται ο αισθητήρας ατμοσφαιρικής πίεσης. Τα δεδομένα από την εξωτερική μονάδα (ISS) μεταδίδονται ασύρματα στην εσωτερική κονσόλα κάθε 2 δευτερόλεπτα. Χάρη σ'αυτή την γρήγορη μετάδοση δεδομένων καταγράφονται ακόμα και οι στιγμιαίες ριπές του ανέμου.

Από εκεί τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω του Data Logger της κονσόλας σε ένα Compaq pc όπου με την βοήθεια του προγράμματος Weather Link επεξεργάζονται και ενημερώνουν τις σελίδες στο internet κάθε 5 λεπτά. Οι βασικές μετεωρολογικές παράμετροι στη πρώτη σελίδα, ανανεώνονται αυτόματα κάθε 1 λεπτό.

Οι τρείς μονάδες: 1.Η κύρια μονάδα Davis Vantage Pro2 Wireless. 2.Η δεύτερη βοηθητική μονάδα digi-tech radio controlled. 3.Ορειβατικό ρολόι χειρός SUUNTO X6 (βαρόμετρο, υψόμετρο, θερμοκρασία, καιρικά δεδομένα, πυξίδα, καταγραφή δεδομένων και επεξεργασία στον υπολογιστή)

Η κύρια μονάδα Davis Vantage Pro2 Wireless

Ορειβατικό ρολόι χειρός SUUNTO X6 (βαρόμετρο, υψόμετρο, θερμοκρασία, καιρικά δεδομένα, πυξίδα, καταγραφή δεδομένων και επεξεργασία στον υπολογιστή)

Η εξωτερική μονάδα

Ο πλήρης εξοπλισμός